قدرت و پیشرفت : تلاش هزار ساله برای دستیابی به فناوری و رفاه
دارون عجم اوغلو نویسندهی کتاب پرفروش چرا ملتها شکست میخورند و سایمون جانسون مولفِ کتاب پرفروش ۱۳ بانکدار ، در کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی ، تفسیری جسورانه از اقتصاد و تاریخ ارائه میدهند که اساساً دید خواننده به جهان را دیگرگون خواهد کرد.
کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی به ما میگوید هزار سال تاریخ و شواهد معاصر یک چیز را روشن میکند: پیشرفت ما، به آنچه از تکنولوژی برمیگزینیم، وابسته است.
شیوههای نوین سیاستگزاری در حوزههای تولید و ارتباطات دو سرانجام خواهد داشت: یا در خدمت منافع اقلیتی از نخبگان خواهد بود یا بنیادی برای رفاه عمومی گسترده ایجاد خواهد کرد.
در کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی میخوانیم که پیشرفتهای تکنولوژیکی در حوزۀ کشاورزی در قرون وسطای اروپا ثروتی بزرگ را به نفعِ اشراف حاصل آورد و از آن ثروت برای ساخت کلیساهای بزرگ بهرهگیری شد. در همان حال اما دهقانان بر لبۀ پرتگاه فقر گام برمیداشتند. صد سال اول صنعتیشدن در انگلستان، با خود رکودِ درآمد را برای کارگران به ارمغان آورد و در سراسرِ جهانِ امروز نیز تکنولوژیهای دیجیتال و هوش مصنوعی، شغل و دموکراسی را از طریق شکلگیری مفرط اتوماسیون، جمعآوری دادههای عظیم و نظارتِ مداخلهگرانه تضعیف میکنند.
جهت مشاهده و خرید کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی اینجا را کلیک کنید.
میتواند اینگونه نباشد!
دارون عجم اوغلو و سایمون جانسون در کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی نشان میدهند که مسیر تکنولوژی یک بار پیشتر و چه بسا ممکن است دوباره هم تحت کنترل قرار گیرد. پیشرفتهای عظیم محاسباتیِ نیم قرن گذشته میتواند به ابزارهایی قدرتمند و دموکراتیک تبدیل شود، اما نه اگر اتخاذِ تصمیمات مهم، تنها در اختیار رهبران چند غول فناوری باقی بماند.
دارون عجم اوغلو و سایمون جانسون در کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی با ارائۀ نظر و راهکاری اقتصادی و پیشرفته در جهتِ داشتن جامعهای بهتر و با دادنِ بازتفسیرِ جسورانهای از اقتصاد و تاریخ، چشماندازِ لازم برای یافتنِ شیوههای نوین در هدایتِ نوآوریهای تازه و فهمِ آنکه چه کسانی منفعتبرندگان واقعیِ پیشرفتهای حوزۀ تکنولوژیکی هستند را فراهم میکنند.
درباره دارون عجم اوغلو
دارون عجم اوغلو مولف کتاب نزاع هزار ساله ما بر سر فناوری و بهروزی استاد موسسه در MIT و عضو منتخب آکادمی ملی علوم ، انجمن فلسفی آمریکا، آکادمی علوم بریتانیا، آکادمی علوم ترکیه، آکادمی هنر و علوم آمریکا، انجمن اقتصادسنجی، انجمن اقتصادی اروپا و انجمن اقتصاددانان کار است. او همچنین عضو گروه سی است.
او نویسنده پنج کتاب است ، از جمله پرفروش نیویورک تایمز چرا ملت ها شکست می خورند است.
کار علمی دارون عجم اوغلو طیف گستردهای از زمینهها را شامل میشود؛ از جمله اقتصاد سیاسی ، توسعه اقتصادی، رشد اقتصادی، تغییر تکنولوژیکی، نابرابری، اقتصاد کار و اقتصاد شبکهها.
دارون عجم اوغلو جایزه افتتاحیه T. W. Shultz را از دانشگاه شیکاگو در سال ۲۰۰۴ و جایزه افتتاحیه شرون روزن برای مشارکت برجسته در اقتصاد کار را در سال ۲۰۰۴ دریافت کرده است.
همچنین جایزه علمی برجسته از انجمن علوم ترکیه در سال ۲۰۰۶، جایزه جان فون نیومن، کالج راجک، بوداپست در سال ۲۰۰۷ ، بورس کارنگی در سال ۲۰۱۷ ، جایزه ژان ژاک لافونت در ۲۰۱۸ ، جایزه اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ و جایزه موسسه تحقیقات ریاضی و آماری Cme در سال ۲۰۲۱ نصیب او شده است.
به او در سال ۲۰۰۵ مدال جان بیتس کلارک ، جایزه ارون پلین نمرز در سال ۲۰۱۲ و جایزه Bbva Frontiers Of Knowledge 2016 اهدا شد.
او دارای دکترا افتخاری از دانشگاه اوترخت ، دانشگاه بوسپوروس ، دانشگاه آتن ، دانشگاه بیلکنت ، دانشگاه بات ، Ecole Normale Superieure ، Saclay Paris و دانشکده کسب و کار لندن است.